Oldalak

2024. szeptember 8., vasárnap

Őrangyal a tanévre fakanálból

Ezzel a kis őrangyallal lepem meg a gyerekeket a tanév első kézművesén, ha tetszik nektek az ötlet, használjátok bátran a sablont. 😇

Az angyalka elkészítése nem igényel sok alapanyagot: egy fából készült kanálra, egy kis fonaldarabra és egyszerű nyomtatópapírra van szükségünk hozzá. A haj (fonal) rögzítéséhez használhatunk ragasztópisztolyt vagy erősebb ragasztót, a ruháját papírragasztó is jól rögzíti.


 Őrangyal a tanévre fakanálból

2024. szeptember 7., szombat

Színező érem Kisboldogasszony ünnepére

A nyári szünet után az első kézművesünk egy ilyen szép ünnepre esik, Égi Édesanyánk földi születésnapjára (szeptember 8.), Kisboldogasszony (népiesen: Kisasszony) ünnepére. 😊🌸🌷🌹

Szűz Máriát választottam példaképnek, ő a példaképem a nőiességemben és a szolgálatomban is.

A Szűzanya, ahogy egész életében Krisztusra, a Megváltóra mutat, megtanít arra, hogy Szent Fiát szemléljük, aki nem csak földi anya gyermeke, hanem a Mennyei Atyáé is. 

A Szűzanya, aki az emberek közül bizonyára a legjobban ismerte az Úr Jézust, abban is példát ad nekünk, hogy mi is törekedjünk Krisztus minél bensőségesebb megismerésére.

A Szűzanyától, aki szenvedéseiben is együtt volt Fiával, megmutatja, hogy nekünk is Krisztushoz érdemes kapcsolnunk szenvedéseinket. 

A Szűzanyától, akinek teste hordozta Krisztus testét, megmutatja, hogy nekünk is Krisztushoz kell hasonlókká válnunk.

Ő példát mutat a nőiességünkben is, megmutatja nekünk, hogy milyen szép szerep a nőé; egy rejtett szerep, mégsem vagyunk háttérben. A nőnek van olyan érzékenysége, hogy meg tud hallgatni, gondoskodik, odaforduló, és befogadó, szelíden, szavak nélül is észreveszi, hogy mire van szükség. Pld. milyen sokat jelenthetnek az apróságok, nem is tudod megfogalmazni, hogy mi volt jó, később rájössz, hogy milyen kedvesen fogadtak, milyen otthonos volt, de szép volt a virág az asztalon, amit egy női kéz tett oda, stb.


Érem színező Kisboldogasszony ünnepére