Oldalak

2023. február 23., csütörtök

Nagyböjti szív hűtőmágnes

Tegnap, hamvazószerdán kezdetét vette a nagyböjti időszak. Térjetek meg és higgyetek az evangéliumnak!” – mondta Plébános atya, miközben hamuval keresztet rajzolt a homlokunkra.

A nagyböjti negyven napban szembenézünk törékenységünkkel, bűneinkkel, tökéletlenségünkkel, kicsinységünkkel és bűnbánatot tartunk. Találkozunk Azzal, Aki önként és szeretetből elvette a bűneinket és felvitte a keresztfára. A lemondás, a böjt segít bennünket mélyebben kapcsolódni az Úr Jézushoz. 


Nagyböjti szív hűtőmágnes



Ez a kis hűtőmágnes szivecske nagyböjtre készült. 

Az első szónak a „Békességet” választottam, mert ma különösen nagy szükség van a békére. Nem csak úgy általánosságban értve, hanem hogy az Úr Jézus békéje töltse be szíveinket, mert az Ő békéje sugárzik kifelé és mert a váratlan és nehéz helyzetekben is nehéz kibillenni belőle, amikor az Ő békéjével telik meg szívünk. Kérjük ezt a békét, hadd érezze meg a környezetünk, hogy Krisztust hordozzuk a szívünkben. Hatalmas szüksége van erre a békére világnak!

A második szó az „Önzetlenség”. Fontos az önzetlen szív, amely az önmaga rabságából kilépve, Krisztus szeretetével fordul a másikhoz.

A harmadik szó a „Jótett”. Fáradhatatlanul cselekedjük a jót, akkor is, ha azt érzed, hogy ez csak egy csepp a tengerben. A jótetteiddel magocskákat ültethetsz el, amiből talán egyszer hatalmas fa növekszik.

Végül a negyedik szó a „Tiszta szív”. A bűnbánattól megtisztult szív hálás, a hálás szív pedig mindenben meglátja Istent.


Alapanyagok:

  • Lila kartonpapír, Imre nyomtatjuk a sablont,
  • Sötétbarna filctoll, amivel megrajzoljuk a szívre a barkaágakat,
  • Vatta, amiből pici galacsinokat formázunk, ebből lesz a barka virága,
  • Lila szalag,
  • Ragasztópisztoly a lila szalag és a vattagalacsinok felragasztásához,
  • Olló,
  • Öntapadós mágnes lap.

Alapanyagok képekben






A nagyböjti szív hűtő mágnes sablonja




Áldott nagyböjti időt kívánok Nektek szeretettel!