Oldalak

2020. június 17., szerda

Jézus Szentséges Szíve és Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve

Kézműves ötlet Jézus Szentséges Szívének és Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ünnepére, egyszerűen elkészíthető, de nagyon látványos, olyan hatást kelt, mintha virágszirmokból lenne. Kiragaszthatjátok az ablakotokba is.


Kézműves ötlet Jézus Szentséges Szíve és Szűz Mária Szeplőtelen Szíve ünnepére

Jézus Szentséges Szívének ünnepéről:

Jézus irántunk való szeretetének ünneplése szélesebb körben 1856-ban kezdődött. Hazánkat a magyar püspöki kar bíboros főpásztorunk vezetésével 1915. január 1-jén, (nem sokkal az első világháború kezdete után) ajánlotta Jézus szeretetébe. Főpapjaink ekkor már tudták, hogy milyen veszélyes és összehangolt támadás indult hazánk ellen.

Aztán Jézus Szíve ünnepét 1929-ben, az első nagy világválság évében XI. Piusz pápa kiterjesztette az egész Egyházra. Elrendelte, hogy ez az ünnep mindig az Úrnapját követő hét péntekjén legyen.

Szent II. János Pál pápa rendelkezésére pedig 2004-től kezdve Jézus Szíve ünnepe a Papok Megszentelődésének Világnapja is lett. A szent pápa felismerte, hogy milyen nagy szükség van arra, hogy az egész Egyház együtt imádkozzék Jézus szíve szerinti: szelíd és alázatos szívű papokért, akik Jézus irgalmas szeretetét magukévá téve szolgálják Istent és Isten népét.”

Jézus mindnyájunkat hív, hogy készséggel és szeretettel vállaljuk az ő „igáját” és tanuljunk tőle.”1

"...a Jézus Szíve (görögül: kardia) szó csak egyetlen egyszer jelenik meg kifejezetten a Bibliában. E szöveg, amelyet a Jézus Szíve tisztelők nagyon jól ismernek, Máté evangéliumában található, és így hangzik:" 2

"Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhet hordoztok, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám édes, az én terhem könnyű."2 (Mt 11,28-29)



Szelíd és alázatos szívű Jézus, alakítsd szívünket a te szíved szerint.”2


Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívéről:

Mária szíve csak Isten számára volt nyitva: Isten akaratát kereste, Isten szavaira volt fogékony. Nemcsak az angyal szavait („Legyen nekem a te igéd szerint”) és a Szent Fia által mondott szavakat, de az emberek közvetítésével érkezett szavakat is befogadta, mint a betlehemi pásztorokét („szívébe véste és el-elgondolkodott rajtuk”), Símeonét, stb.”1

Részlet a Magnificatból: Mária így szólt: „Lelkem magasztalja az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben, mert rátekintett szolgálója alázatosságára.” (Lk 1, 46-48)



Mária Szeplőtelen Szívének ünnepe arra hív bennünket, hogy Mária példájára mi is egyre mélyebben tárjuk fel szívünket az Isten előtt, Istent befogadva töltse el a mi szívünket is a hála és az örvendezés, és ebben erősítsük egymást!”1


Alapanyagok

  • 1-1 darab A/4-es papír a szív alapjához
  • Krepp papír - citrom, narancssárga, piros és rózsaszín
  • Barna színű kartonpapír a tövisekhez
  • papírragasztó, olló

Elkészítés lépései képekben:


Készítsd elő az alapanyagokat



A piros A/4-es papír lesz a szív alapja, hajtsd félbe, majd rajzolj rá egy fél szívet



Vágd ki a szívet


Most jön az a rész, amit a legjobban fogsz szeretni: krepp papírból vágj le ujjnyi csíkokat, majd gyúrj belőle galacsinokat és fedd be velük a szívet. Ragasztózd be papírragasztóval a piros papírt és egymáshoz szorosan illeszd rájuk a galacsinokat.


FORRÁS:

1 http://pestiferences.ferences.eu/

2 Nemeshegyi Péter jezsuita atya - "MEGESETT RAJTUK A SZÍVE" című könyve

Ötlet forrása: Kattints ide!