Oldalak

2021. április 22., csütörtök

Anyák napi ajándék dobozka

Anyák napjára készítettem ezt az egyszerű, de szerintem nagyon kedves ajándék ötletet. 🌷🌷🌷

Anyák napi ajándék dobozka

Anyák napi ajándék dobozka


Alapanyagok:

  • Sablon
  • Tetszőleges színű, mintájú papír a dobozhoz, választhattok fehér papírt is és rajzolhattok rá Ti mintát :) Ha vastagabb, 120 grammosnál nagyobb papírból készítitek el a dobozt, akkor a normál papírragasztónál erősebb ragasztót használjatok, mert tapasztalatom szerint a papírragasztó nem elég erős hozzá.
  • Papírragasztó és olló


Sablonok



Sablon a dobozhoz





Elkészítés lépései:
  • Első lépésként nyomtasd ki a sablonokat, majd a doboz sablonját rajzold körbe a választott mintás/rajzos papíron és vágd ki. Vágd be a kis füleknél ollóval. 
  • Ezután ragaszd be a doboz közepére az anyák napi szöveg sablont, amit tetszés szerint kiegészíthetsz saját gondolatokkal.
  • Hajtsd be vonalzó segítségével az doboz oldalait, majd ragaszd meg a füleknél. Ha stabilan megszáradt a ragasztó, hajtsd be a dobozka tetejét.





Miért május a Szűzanya hónapja?

Eredete - írásos feljegyzések szerint - a XIII. századra vezethető vissza: X. Alfonz, Kasztília uralkodója májusban megkoronázta és énekelve magasztalta a Szent Szűz ábrázolásait, és ez a szokás a hívek körében is egyre szélesebb körben elterjedt.

Néhány évszázaddal később Néri Szent Fülöp Rómában arra biztatta fiataljait, hogy májusban virágkoszorúkkal díszítsenek minden Madonna-képet.

A XIX. században, a Szeplőtelen Fogantatás dogmája újra előtérbe helyezte a Mária-tiszteletet, és ekkortól vált szokássá, hogy a Mária tisztelő hívek május minden estéjén elimádkozzák templomukban a lorettói litániát.


Hazánkban:

Szent István halála előtt Szűz Mária oltalmába ajánlotta koronáját és országunkat. Felajánlása óta a Magyarok Nagyasszonyaként is tiszteljük a Szűzanyát. A külön ünnepet XIII. Leó pápa engedélyezte népünk számára.

Hazánkban az első Anyák napját a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta 1925-ben, összekapcsolva a májusi Mária-tisztelet hagyományaival. 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az Anyák napját.


FACEBOOK: kattints ide! 

#katolikusötletdoboz 

#kézműves