Oldalak

2022. február 11., péntek

Menyasszony és vőlegény törölközőből - ajándék ötlet esküvőre, házassági évfordulóra és házasság hetére

Házassági évfordulónkra leptem meg férjemet ezzel a törölköző origami menyasszonnyal és vőlegénnyel, a közelgő házasság hete alkalmából szeretettel osztom meg Veletek. 😊🌹

Nemrég találtam rá erre az ötletes technikára. Szállodában találkozhatunk törölközőkből csodálatosan meghajtogatott virágokkal, szívvel, hattyúval, de nem jutott még eszembe, hogy saját magam is kézműveskedhetnék ilyesmit otthonra vagy ajándékba.

Házasság hete - törölköző origami

Mi több: a háromágú kötél nem szakad el egyhamar.” (Préd 4,12) A házasság hosszútávon akkor lehet igazán erős és szeretetteljes, amikor a férfi és a nő bevonja Istent a hitvesi szövetségébe, akkor kapcsolatuk háromágú kötéllé válik.

A család nem csupán a társadalom által megalkotott régi intézmény, a család nem emberi alkotás, hanem a teremtő Isten tervének a része, örömhír az Atyaisten szeretetéről, jóságáról és tulajdonképpen egy „iskola”, ahol megtanulhatjuk az igazi emberséget, az önzetlen odaadó szeretetet. Az Úristen terve szerint a család egy férfi és egy nő szeretet-szövetsége, akik házasságban egyesülnek, családot alkotnak, gyermekeikkel együtt. Az Úristen a férfit és a nőt egymásnak teremtette, hogy „már ne ketten legyenek, hanem egy test” (Mt 19,6).

Elkészítés lépései képekben:






Menyasszony és vőlegény - törölköző origami



Daniel Ange atya, Még nem késő című könyvéből:

  • A férfi fel van ruházva egy feladattal, a nőt átjárja egy misztérium.
  • A férfiban inkább alkotó, feltaláló képesség rejlik, hogy átalakítsa a világot. A nőnek inkább prófétai szerepe van, hogy átadja és védelmezze az életet.
  • A férfi inkább eszével érzékel, fogalmivá alakít és megfogalmaz. A nő gazdagabb megérzésben és ihletben, sejtésben és érzelmekben.
  • A férfi átfogóan, összegzően látja a dolgokat. A nő a részletek konkrét értelmére és a lemérhetetlen dolgokra figyel.
  • A férfi inkább az elmélet és a gondolkodás, a nő a létező és a cselekvő felé hajlik.
  • A férfié a döntési hatalom, a nőé a közbenjárás kegyelme.
  • A férfi inkább kifelé fordul, kifejezőbb, a nő bensőbb, befogadóbb.
  • A férfi dinamikusabb, a nő megfontoltabb.
  • A férfinál a szexualitás a felszínen mozog, a nőnél mélyebb.