Oldalak

2023. július 21., péntek

Kibehói Szűzanya papírszobor

A béke volt az idei plébániai napközis táborunk fő témája, amelyet minden nap más-más megközelítésből dolgoztuk fel. A táborban hattól tizennégy éves korig vettek részt a gyerekek, az életkoruknak megfelelően külön-külön kis csoportokban beszélgettünk velük a témáról: béke a családunkban; béke az iskolában, barátok, ismerősök között; béke Istennel és önmagammal; béke a természettel; béke a világban, Szűzanya jelenések. A Szűzanya jelenések közül a kibehói Mária-jelenés történetét emeltük ki, ezért ehhez a témához készültem a kézművessel. 

Hálás vagyok a Jóistennek, mert a táborunk nagyon jól sikerült, sok élménnyel zárult, lelki megtapasztalásokkal gazdagodtak a gyermekek és új barátságok is születtek a héten! Bízom abban, hogy az elültetett kis magocskák egykor szárba szökkennek! 🙏

Fogadjátok szeretettel a kibehói Szűzanya papírszobor sablonját:


Kibehói Szűzanya papírszobor

Szeretettel ajánlom Immaculée Ilibagiza, a Megmaradtam hírmondónak szerzőjétől Afrika szívéből szól Mária című könyvét, amelyben az írónő Szűz Mária 1981-ben kezdődött kibehói jelenéseiről ír.



Afrikában, a ruandai Kibehóban 1981. november 28-án megjelent a Szűzanya. 1981-től tizenéves fiatalok részesültek – számos tanú jelenlétében – különös és egybehangzó lelki tapasztalatokban. Szűz Máriát látták, aki megtérésre hívta az embereket, és megjövendölte az 1994-ben bekövetkezett népírtást. Az ügyet vizsgáló nemzetközi szakértői csoport nem talált természetes magyarázatot a történtekre. 2001. június 29-én Misago püspök közzétette a Szentszék által is jóváhagyott végső döntést, miszerint a Szűzanya valóban megjelent Kibehóban három fiatal látnoknak.

1982-ben a Szűzanya azt mondta, hogy üzenetei nem csak Ruandának vagy Afrikának szólnak. Az egész világért aggódott:

Kezdettől fogva sokszor mondta: 'Tartsatok bűnbánatot; tartsatok bűnbánatot. Térjetek meg, amíg van idő.' Nagyon fontos a bűnbánat”

A világ fellázadt Isten ellen; túl sok bűnt követ el; nincs benne sem szeretet, sem béke”.

Imádkozzátok a rózsafüzért minden nap”

Imádkozzatok mindig teljes szívből.”

Forrás: https://www.karizmatikus.hu/hitvedelem/teveszme-kritika-oesszefoglalo-irasok/9458-kibehoi-szuzanya-suergos-felhivas-a-bunbanatra-es-szivbeli-megteresre.html



Kibehói Szűzanya papírszobor sablonja