Oldalak

2024. január 13., szombat

Házi áldás színező

Ma volt az év legelső kézművese a plébániánkon, nagyon jól sikerült, sok lelkes kis Kézművessel találkoztam ma! 😊

Erre az alkalomra szerettem volna egy házi áldást is készíteni. Amikor ötleteltem, hogy hogyan is nézzen ki ez a házi áldás, akkor az jutott eszembe, hogy legyen rajta valahogyan egy ajtó is, mert az Úr Jézus azt mondta: „Nézd, az ajtóban állok és kopogok. Aki meghallja szavam, és ajtót nyit, bemegyek hozzá, vele eszem, ő meg velem.” (Jel 3,20) Felmerül a kérdés: beengedem őt az otthonomba? És a szívem legbelső ajtaját kinyitottam az Ő számára?

A házszentelés egy egységet és szeretetet megújító családi áldás, igazából közös imádáság is, rábízhatjuk vele családtagjainkat, szeretteinket és saját magunkat Isten gondviselésére.

Christus Mansionem Benedicat” („Krisztus áldja meg e otthont!”)

Házi áldás színező



Házi áldás színező

A házi áldás eredete a barokk korra nyúlik vissza. Kezdetben sokszorosított grafikaként terjedt el. Hazánkban először a polgári otthonokban, majd a parasztházakban jelent meg nyomott és hímzett falvédőkön.


A sablont műszaki rajzlapra nyomtassátok, színezés után a rajzot a folytonos vonal mentén vágjátok körbe, a szaggatott vonal mentén, pedig hajtsátok félbe az „ajtót”. A házi áldás szövegét ragasszátok bele úgy, mint egy kinyitható képeslapba. Végül írjátok fel az ajtófélfára a következőt: 20 + C + M + B + 24


Házi áldás színező sablonja



Örömteli munkát kívánok nektek! Isten áldjon titeket! 🙏😊