Oldalak

2024. január 6., szombat

Vízkereszt ünnepére szenteltvíztartó palack házilag

Egy pici parafával záródó üvegpalackra fehér színű dekormarkerrel rajzoltam egy keresztet, az aljára pedig fehér színű öntapadós csipkeszalagot rögzítettem és el is készült a szenteltvíztartó palackunk. 💦


 Vízkereszt ünnepére szenteltvíztartó palack házilag 


Szeretettel osztom meg veletek Palánki Ferenc püspök atya gondolatait a szenteltvízről:

A szenteltvíz nem mágikus csodaszer, nem a babona eszköze, hanem egy szentelmény, egy jel. Jelzi, hogy a bűn által megszentségtelenített, profán világ újra felszentelése megkezdődött. Éppen azáltal, hogy az Isten Fia emberré lett. Ő mindenkit meghívott a vele való közösségre, a szentségre.
Amikor megkereszteltek bennünket, szentelt vízzel öntötték le a fejünket, s ekkor Krisztushoz tartozók lettünk. Erre emlékezünk, amikor a szenteltvízzel keresztet vetünk.
A keresztény ember ezért kéri az Egyháztól, hogy szentelje meg a lakását, az eszközeit, vagy pl. húsvétkor az élelmét stb., mert azt szeretné, hogy az egész élete, élettere a „Szent”-hez tartozzék.
Azért viszünk haza szenteltvizet, hogy amikor elindulunk otthonról valahová, a szenteltvizet érintve vessünk keresztet, és kérjük az Urat, hogy életünkkel, szeretetünkkel lehessünk az Ő munkatársai a világ megszentelésében.
Emlékezünk keresztény hivatásunkra, hogy nekünk is „betlehemi csillagokká” kell válnunk, olyan jellé, mely segít másoknak rátalálni Krisztusra.” 

(Az idézet forrása: https://lampagyujtogato.hu/2016/10/1150/)


A szenteltvíztartó palack alapanyagai: