Oldalak

2020. március 30., hétfő

Popcornból készült húsvéti bárány

A báránynak nagyon mély jelentése van a Szentírásban és a keresztény vallási hagyományban, megjelenik az Ó és az Újszövetségben is.
Az egyik legősibb áldozati állat a bárány, megjelenik Ábrahám történetében, ott van az Egyiptomból való kivonulásnál is, ahol a kiválasztottak a feláldozott bárány vérével kenik be otthonaik bejáratát, hogy a halál angyala ne árthasson az ott lakóknak.
Izajás próféta beszél Isten szolgájáról, aki a húsvéti áldozati bárányhoz hasonlóan életét adja Istennek a bűnökért cserébe.
János evangéliumában Jézus Krisztus az Isten báránya, aki az emberiség megváltására jött a földre; a bárány jelképezi az Ő feltámadását és győzelmét is. Keresztelő Szent János tanúságtétele is erre vonatozik: s mihelyt meglátta Jézust, amint közeledett, így szólt: „Nézzétek, az Isten Báránya!” (János 1:36)

Húsvéti bárányka popcornból



Húsvéti bárányka alapanyagai:
  • 1 db átlátszó uzsonnás zacskó (amit én használtam: 18,5 X 28 cm)
  • Kb. két maréknyi popcorn
  • Szürke színű papír (fotókarton vagy 120 grammos rajzlap) a bárányka fejéhez; ha csak fehér papírod van, akkor szürke filctollra/festékre/ceruzára is szükséged lesz
  • Öntapadós szemek, ha nincs akkor Te is rajzolhatsz szemet vagy használd a feltöltött sablont
  • Papírragasztó, cellux, olló
  • Pici vatta 
 
A sablon szabadon letölthető, de ha felhasználod valahol, jelezd, hogy erről a blogról származik, mert saját kezűleg készítettem.
 
bárány sablon




Így készítsd el a bárányt:

  1. Nyomtasd ki a sablont a szürke papírra, majd vágd ki a bárányka fejét. Ha fehér papírod van csak, akkor színezd ki szürkére (mint az alábbi képen a 2. ábrán a középső bárányfej).
  2. Ragaszd fel a szemeket a megfelelő helyre. Ha nincs öntapadós szemed, akkor vágd ki a sablonon lévőt és rajzolj vicces tekintetet. 😊
  3. Papírragasztóval rögzíts a bárány fejére egy kis vattapamacsot.
  4. Miután a popcorn kihűlt, tegyél a zacskóba kb. két maréknyit. Az ábrán látható módon ragaszd meg a zacskó száját cellux-szal, majd vágd le a felesleges részt. Hajtsd vissza és ragaszd le a zacskó alján a két csücsköt is. A lényeg, hogy minél gömbölyűbb legyen a popcornnal megtömött zacskó formája.
  5. Végül ragaszd fel a bárányka fejét papírragasztóval.
    Húsvét bárány popcornból