Oldalak

2020. október 28., szerda

Holy win - kártyák szentek idézeteivel

Templomunkban a hátsó asztalon mindig van kint egy kis kosárban Ige, amiből lehet húzni. Mindenszentek ünnepére készülve az az ötlet jutott eszembe, hogy ezúttal nem Igék, hanem szentektől egy-egy idézet szerepelhetne a kis kártyákon.

Plébános atyának megtetszettek a kézműves foglalkozásra készített rajzaim, ezért azt javasolta, hogy az idézeteket ezeknek a kis kártyáknak a hátoldalára írjam rá. Íme:

Holy win, azaz a szent győz - kártyák szentek idézeteivel

Holy-win, azaz a szent győz, mert a szentek győztek Jézus Krisztus által.  Mindenszentek ünnepén megemlékezünk az összes igaz emberről, akik már Istenhez érkeztek, a szentekről, a vértanúkról és a hitvallókról. Isten dicsőségét ünnepeljük Mindenszentek napján, Isten világosságának a győzelmét minden szentjének életében a sötétség felett. Jézus Krisztus a világ világossága. A szentek ebben a világosságban éltek, ezt a fényt sugározták maguk körül, ezáltal embertársaik irányfényévé váltak. Jézus arra hív bennünket, hogy a világító fény legyünk mások számára. Legyünk Jézus lámpásai, szeressünk szívből, szeressük Urunkat, szeressük embertárainkat, határozza meg tetteinket a szeretet, tegyünk tanúságot Krisztusról életünkkel.

A kártyákat szabadon letöltheted, de kérlek, ha felhasználod valahol, jelöld meg a Ka†olikus Ötletdobozt, mint forrást.

Az idézeteket méretre formáztam és matrica papírra nyomtattam, kivágtam, majd felragasztottam a kártyák hátoldalaira.



Néhány idézet (és ima) a kis kártyákon szereplő Szentektől:

Ég és föld megváltozhat, de Isten irgalma soha ki nem merül” (Szent Fausztina nővér)

A jövőbe pillantás félelemmel tölt el. De miért is kellene elmélyednem a jövőben? Csak a jelen pillanat drága nekem, hisz lehet, a jövő nem is látogatja meg lelkem.” (Szent Fausztina nővér)

Isten bőségesen elárasztja kegyelmeivel a lelket, de csak akkor, ha engedelmes.” (Szent Fausztina nővér)

„„Áldalak téged Atyám, menny és föld ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek.” (Máté 11,25) (Soubirous Szent Bernadett)

Már egyetlen vékony napsugár is elég ahhoz, hogy valamennyit visszaverjen a sötétségből.” (Assisi Szent Ferenc)

Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni. Adj bátorságot, hogy megváltoztassam, amit lehet, és adj bölcsességet, hogy a kettő között különbséget tudjak tenni.” (Assisi Szent Ferenc)

A lélekben szegények nem azért boldogok, mert valamit elvesztettek, hanem azért, mert valamit megtaláltak.” (Assisi Szent Ferenc)

Előbb csináld azt, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen.” (Assisi Szent Ferenc)

Hadd vigyem a hitet, hogy szétoszlassam a sötétséget, s az örömöt vigyem oda, ahol szenvedés az élet.” (Assisi Szent Ferenc)

Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudománynál.” (Assisi Szent Ferenc)

Járj szélvihar és hullámzás közepette, de Jézussal. Ha elfog a félelem, kiáltsd Szent Péterrel: „Ments meg Uram!” Ki fogja nyújtani kezét feléd. Kapaszkodj belé erősen, és járj derűsen!” (Pietrelcinai Szent Pio atya)

Mindig, mindenben, minden körülmények között alkalmazkodj Isten akaratához! Ne félj! Ez a biztos út, amin a mennybe juthatsz.” (Pietrelcinai Szent Pio atya)

Könnyebb volna a világnak Nap nélkül megmaradnia, mint szentmise nélkül.” (Pietrelcinai Szent Pio atya)

A tegnap elmúlt, a holnap még nem jött el, csak ma tudok szeretni. Kezdjük el!” (Kalkuttai Szent Teréz anya)

Mindnyájunknak az imádságon keresztül kell kötődnünk Istenhez!” (Kalkuttai Szent Teréz anya)

"Mosolyogjatok egymásra, a férjetekre, a feleségetekre, gyermekeitekre, válogatás nélkül minden embertársatokra - s ez segít majd, hogy kibontakoztassátok egymás iránti szereteteteket." (Kalkuttai Szent Teréz anya)

Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel.” (Kalkuttai Szent Teréz anya)

Ha meg akarjuk hallani Isten hangját a világmindenségben, lélekben el kell szakadnunk a világ zajától.” (Szent II. János Pál pápa)

Ne hagyd el magad a kétségbeesésig. Mi a húsvét emberei vagyunk és a halleluja a dalunk.” (Szent II. János Pál pápa)

Krisztussal az élet egy nagyszerű kaland.” (Szent II. János Pál pápa)

Ahogy a családnak megy, úgy megy a nemzetnek, és így az egész világnak, melyben élünk.”
(Szent II. János Pál pápa)

Nem gyengeségeink és kudarcaink összegzése vagyunk, mi az Atya szeretetének összege vagyunk és a valódi képességünk az, hogy Fiának, Jézusnak képévé váljunk.” (Szent II. János Pál pápa)

"Aki mindent Isten nagyobb dicsőségére tesz, annak minden imádság." (Loyolai Szent Ignác)

"Mi csak arra ügyeljünk, hogy Isten akaratát teljesítsük. Isten majd gondoskodik arról, amire szükségünk lesz." ((Loyolai Szent Ignác)

"Az legyen az elved, hogy a beszéd kezdetét szívesen engedd át másoknak, kik földiesen gondolkodnak, de a beszéd végét mindig magadnak tartsd fenn, hogy így bármily fémet kaptál is, a beszédben törekedjél azt bearanyozni." (Loyolai Szent Ignác)

Biztosan jó lesz minden tettünk, ha Isten jelenlétében tesszük. (Bosco Szent János)

Járjatok a földön, lakjatok az égben. Ha a szeretet irányít, megtalálod minden számításodat. (Bosco Szent János)

Tegyetek jót feltűnés nélkül. A viola rejtett virág, de az illatáról rá lehet ismerni.” (Bosco Szent János)

Ne szalasszunk el egy alkalmat sem, amikor Isten lehetőséget ad a jóra. Ne vesztegessétek az időt, tegyetek nagyon sok jót, ezt nem bánjátok meg soha sem.” (Bosco Szent János)

Istenről tisztelettel szólj, felebarátodról úgy, ahogy magadról szeretnél hallani, magadról vagy alázatosan, vagy sehogy.” (Bosco Szent János)

Ne szalassz el egyetlen lehetőséget sem egy kis áldozat meghozatalára, legyen az egy mosolygós tekintet, vagy egy kedves szó. A legkisebb dolgot is a jóért, a szeretetért tedd.” (Lisieux-i Szent Teréz)

Ami engem illet, a tökéletesség elérésében nem ismerek más eszközt, mint a szeretetet.” (Lisieux-i Szent Teréz)

Istent nem a tetteink nagysága érdekli, hanem az a szeretet, amely a tetteinket irányította.” (Lisieux -i Szent Teréz)

A kedvesség az egyetlen vezércsillagom, melynek fényében egyenesen hajózok, és a mottóm a vitorlámra van írva: Szeretetben élni.” (Lisieux-i Szent Teréz)

Nagyon jól tudjátok, hogy a mi Urunk nem a tetteink nagyságát, nem is a bonyolultságukat nézi, hanem azt a szeretetet, amivel tettük őket.” (Lisieux-i Szent Teréz)

Használd jól az ajándékokat, amelyeket kaptál, és add tovább a szeretetet, ami megadatott neked.” (Lisieux-i Szent Teréz)

Tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség.” (Szent István király)

Mert a szeretet gyakorlása vezet el a legfőbb boldogsághoz. Légy irgalmas minden erőszakot szenvedőhöz, őrizd szívedben mindig az isteni intést: “Irgalmasságot akarok, nem áldozatot.” (Szent István király)

Taníts meg lendülni, ha Rád találtam, s hirtelen megállni, ha utat hibáztam.” (Szent István király)

Árpád-házi Szent Erzsébet jelmondata: „Szeretteim, legyetek az Igének cselekvői és nem csupán hallgatói.” (Jak. 1,22.)

Nursiai szent Benedek jelmondata: „Ora et labora!”– „Imádkozzál és dolgozzál!”

Ha alamizsnát adsz a rászorulónak, ne légy nagyra vele: csak igazságosan cselekedtél.” (Páduai Szent Antal)

Szent Mihály ima:

Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: „Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

FACEBOOK: kattints ide! #katolikusötletdoboz #kézműves