Oldalak

2020. november 2., hétfő

Őrangyal lámpás

Első vasárnapokon tartjuk a szentségimádást a gyermekeknek templomunkban; ilyenkor a gyerekek gyertyával a kezükben állnak az oltár körül, Jézus Krisztus szent jelenlétében, együtt imádkozunk, énekelünk. Az idei elsővasárnap egy különleges napra, Mindenszentek ünnepére esett, ezért a szentségimádásra ezekkel az őrangyal lámpásokkal leptem meg a gyerkőcöket. Félhomály volt, lekapcsoltuk a lámpákat, az oltárnál gyertyák égtek és a gyerkőcök kezében a kis lámpások világítottak. Igazán nagyon örültek a kis pislákoló őrangyal lámpásoknak. Sőt néhányan magukkal hozták a tavaly együtt készített gipsz mécsestartókat is. Öröm látni, hogy mennyire várják és készülnek a szentségimádásra, és azt is, hogy így örülnek és megbecsülik a kézműves foglalkozásokon közösen készített kis tárgyakat. Áldott az Úr! 🙏😇💜

Őrangyal lámpás Mindenszentek ünnepére

Ezeket a helyes kis lámpásokat a https://hid-tan.kreativcuccok.hu/tag/mindenszentek/ oldalon találtam.

A boltban kisebb, 1 dl-es műanyag poharakat tudtam csak beszerezni hozzá, ezért ezekhez a méretekhez igazítottan rajzoltam meg a sablont.


Őrangyal lámpás sablonja


A sablont szabadon letöltheted, de ha felhasználod valahol, jelöld meg ezt a blogot, kint forrást, mert saját kezűleg készítettem. 


Alapanyagok

  • Nyomtasd ki a sablont egy fehér A/4-es papírra
  • 1 db egy dl-es műanyag pohár
  • Olló, papírragasztó
  • Színes ceruza, zsírkréta
  • LED teamécses (Fontos, hogy ezekhez a lámpásokhoz viasz mécseseket ne használjuk, mert balesetet okozhatnak, csak LED mécseseket!)

 

Őrangyal lámpás Mindenszentek ünnepére


November 2-án, ma van Halottak napja, gyújtsunk mécsest szeretteink emlékére és imádkozzunk az üdvösségre váró, tisztítótűzben lévő lelkekért. 🙏