Oldalak

2020. november 3., kedd

Árpád-házi Szent Erzsébet rózsacsodával színező

Közeledik Árpád-házi Szent Erzsébet liturgikus ünnepnapja. A novemberi kézműves foglalkozásunkra készítettem ezt a rózsacsodát szemléltető színezőt.

Árpád-házi Szent Erzsébet rózsacsodával színező

Árpád-házi Szent Erzsébet jelmondata: „Szeretteim, legyetek az Igének cselekvői és nem csupán hallgatói.” (Jak. 1,22.)

Árpád-házi Szent Erzsébet a legkedvesebb szentjeim egyike, példakép számomra, gondolom sokan vagyunk így ezzel.😊

Szent Erzsébet II. András magyar király és meráni Gertrúd hercegnő leánygyermeke, Lajos türingiai tartománygróf felesége, a szolgálat védőszentje; az Árpád-ház ötödik szentjeként tisztelhetjük; a szegénység keresztjét hordozókban felismerte a szenvedő, keresztjét hordozó Krisztust; vagyonáról, földi boldogságáról lemondva Isten szolgálatára szentelte magát. A szíve tele volt szeretettel, elfogadással. Menedékhelyet hozott létre árva gyermekek számára, majd kórházat alapított, ahol ő maga is segített a betegápolásban.

Szent Erzsébethez fűződő egyik legismertebb történet a rózsacsoda. Egy alkalommal kötényében kenyeret vitt a szegényeknek, amikor elvesztett férjének testvére, Henrik, kérdőre vonta, megállította, megkérdezte, mit visz benne. Erzsébet azt felelte, hogy rózsát, s amikor megmutatta kötényét, valóban rózsák voltak benne.

 

A színezőt szabadon letöltheted, de ha felhasználod valahol, jelöld meg ezt a blogot , mint forrást, mert saját kezűleg készítettem.

Árpád-házi Szent Erzsébet rózsacsodával színező

 

Úgy adtam oda a gyerekeknek, hogy már előre felvágtam a kosárnál a két rést, ahova majd befűzzük a mozgatható nyilat. Szikével egyszerűbb felvágni, kevésbé gyűrődik meg a papír, mint az ollóval. Tartósabb lesz a színező, ha műszaki rajzlapra vagy 120 grammos papírra nyomtatod.


 

Szent Erzsébet!
Te Krisztus szemével néztél,
Krisztus kezével adtál,
Krisztus szívével szerettél…
Segíts, hogy mi is
Krisztus szemével lássunk,
Krisztus kezével adjunk,
Az Ő szeretetével szeressünk.
Remélünk benned,
Bízunk benned,
Isten munkatársát látjuk benned,
Krisztus szemével néző,
Krisztus kezével adó,
Krisztus szívével szerető
Szent Erzsébet!

Ámen.

Árpád-házi Szent Erzsébet rózsacsodával színező


FACEBOOK: kattints ide! 

#katolikusötletdoboz 

#kézműves