Oldalak

2021. január 21., csütörtök

Házi áldás gyerekeknek

Ennek a házi áldásnak az ötlete a Keresztfiamtól származik. Ma készítette a suliban, csodaszép lett, amikor megláttam, nem volt kérdés, hogy feltegyem-e a blogomra.🙏😊💗

 

Házi áldás

Házi áldás, kicsi Keresztfiam alkotása 💗

A házszentelés vagy lakásszentelés hagyománya Urunk megjelenéséhez, vízkereszthez kapcsolódik. Január 6-án, vízkereszt napján, vagy hetében a pap szenteltvízzel meghinti a házakat, lakásokat. Az ajtófélfára ilyenkor felírják az évszámot és a „Christus Mansionem Benedicat” (Krisztus áldja meg e otthont!”) kezdőbetűit a következő formában:

20 + C + M + B + 21

A házszentelés egy újévi lelkesítő, jószándékot, egységet és szeretetet megújító családi áldás, tulajdonképpen közös imádáság is. Rábízhatjuk vele családtagjainkat, szeretteinket és saját magunkat Isten gondviselésére.


Alapanyagok:

  • A4-es méretű műszaki rajzlap vagy karton, amire nyomtatjuk/ vagy ráírjuk a házi áldás szövegét
  • 5 darab fa pálcika a házikóhoz (5 ×1.8 cm méretűeket használtam, ez volt itthon)
  • Papírragasztó, gyurmaragasztó, olló, filctoll

 

Házi áldás sablonja

 


Elkészítés lépései:

Nyomtasd ki a sablont egy A/4-es műszaki rajzlapra, vagy kartonra, majd igazítsd el rajta a fa pálcikákat úgy, hogy házikó alakot kapj. Papírragasztóval illeszd a pálcikákat a papírhoz. Azokon a részeken, ahol két pálcika érintkezik (pld. A háztetőnél), oda tegyél gyurmaragasztót, mert ott a papírragasztó nem tapad megfelelően. 

Amikor stabilan odatapadt a házikó a papírhoz, vágd körbe a ház kontúrja mentén. Ezután írd fel filctollal a „20 + C + M + B + 21” feliratot, majd díszítsd ki tetszés szerint. Végül a kép hátuljára tegyél gyurmaragasztót, hogy fel tudd ragasztani a falra.

 

 

Örömteli munkát kívánok! 😊

 

Facebook: Kattints ide!