Oldalak

2021. január 19., kedd

Kötött mintás gyertyatartó FIMO süthető gyurmából – szerzetesek világnapja

Február 2-án Urunk bemutatására, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepére emlékezünk.

Szent II. János Pál pápa 1997 óta nyilvánította február 2-át, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét a megszentelt élet, a szerzetesek világnapjává. Az egyház ezen a napon azokat a férfiakat és nőket ünnepeli, akik a világon katolikus szerzetesként élik az életüket.

"A megszentelt életet élőknek az a feladata, hogy megjelenítsék az életükbe az örömhírt, mégpedig azáltal, hogy követik Krisztust. Konkrétan átveszik az Ő életstílusát, belső attitűdjeit, engedik, hogy egészen átjárja őket az Ő szellemisége, azonosulnak meglepő logikájával és értékrendjével, osztoznak kockázataiban és reményeiben." (Ferenc pápa)



Kötött mintás gyertyatartó FIMO süthető gyurmából – szerzetesek világnapja

Karácsonyra kaptam egy könyvet Boldog Salkaházi Sára életéről, aki a Szociális Testvérek Társasága szerzetesrend tagja volt. Sára testvér megmutatta, hogyan lehet hitelesen Krisztus követőnek maradni a történelem legnehezebb helyzeteiben is. Isten és az emberek iránti odaadó szeretetből vállalta a vértanúságot.

Szeretetet gyújts bennem – szeretet Istene! Jöjj Krisztusom, vedd birtokba szívemet mindenestül, és szeress, szeress, szeress bennem!” Ámen (Boldog Salkaházi Sára SSS testvér)

Elkészítés lépései képekben:

Kötött mintás gyertyatartó FIMO süthető gyurmából – elkészítés lépései



Néhány jó tanács a süthető gyurma használatához:

  • Olvasd el figyelmesen a FIMO süthető gyurma használati utasítását, a figyelmeztetéseket, a használati utasítást tartsd meg a későbbiekre is.
  • Fontos, hogy megfelelő munkalapon dolgozz, különben a gyurma leragad. Nekem a fehér színű A/4-es méretű 120 grammos papír vált be alátétnek; mivel fehér, nem színezi el a gyurmát és a figurák nem tapadnak hozzá.
  • Gyúrás közben nagyon óvatosnak kell lenni, mert ezek a gyurmák fognak. Fontos, hogy ha erőteljesebb színeket (feketét, aranyat, stb.) használtál, a fehér vagy a világosabb színek használata előtt alaposan moss kezet.
  • A gyurma felbontásakor még viszonylag jól kezelhető, de a maradéknak érdemes celluxszal lezárni a csomagolását és még folpackkal is körbetekerni, hogy minél biztosabban el legyen zárva a levegőtől.
  • Előfordul, hogy a gyurma töredezik, porlik, ez sajnos velejárója; minél jobban felmelegszik, a kis darabokat összegyúrhatod.
  • A figurákat helyezd sütőpapírra, majd sütőben maximum 30 percig süsd 110°C fokon. Fontos, hogy a gyurmát nyitott ablaknál süsd ki és használj páraelszívást, főleg, amikor kiveszed a kész figurát a sütőből.
  • Folyamatosan figyeld a sütőben levő gyurmát, mert ha esetleg füstöl, vagy elszíneződik, akkor azonnal ki kell venni, de ezeket inkább ne várd meg. Mikrohullámú sütőt ne használj a gyurma sütésére!
  • A FIMO gyurma akkor keményedik meg, amikor teljesen kihűlt.


Imádkozzunk a papi és szerzetesi hivatásokért!🙏💜

Úristen, az aratás ura, aki egyszülött Fiad által tanítottál bennünket arra, hogy imádkozzunk munkásokért aratásod részére, kérünk, ajándékozz meg sok ifjú lelket a papi és szerzetesi hivatás kegyelmével. Tekints kegyesen néped könyörgésére. Áldd meg azokat, akiket szolgálatodra és lelkünk gondozására kiválasztottál, hogy általad megszentelve méltó munkások legyenek a Te szent aratásodban. A mi Urunk Jézus Krisztus által, aki Veled és a Szentlélekkel él és uralkodik mindörökké Ámen.


Facebook: Kattints ide!