Oldalak

2021. január 28., csütörtök

Bűnbánat, bűnbocsánat - kézműves ötlet

Isten irántunk való szeretete kifogyhatatlan és végtelen; annyira szeret bennünket, hogy elküldte a világba egyszülött Fiát bűneinkért engesztelésül, hogy általa éljünk. Az Úr Jézus nem általánosságban a bűnökért halt meg, hanem konkrétan az én bűneimért is szenvedett! 

 

Bűnbánat, bűnbocsánat - kézműves ötlet

Mit jelképeznek a képen a színek?

A piros szív jelképezi az Úristen irántunk való szeretetét. Isten annyira szeret bennünket, hogy elküldte a világba egyszülött Fiát, Jézus Krisztust, bűneinkért engesztelésül, hogy általa éljünk.

A fehér papír kereszt azt jelképezi, hogy az Úr Jézus vétkeinket a saját testében fölvitte a (kereszt)fára, hogy meghaljunk a bűnöknek, s az igazságnak éljünk.” (1 Péter 2,24). „Ha olyanok volnának is bűneitek, mint a skarlát, fehérek lesznek, mint a hó; és ha olyan vörösek is, mint a bíbor, olyanok lesznek, mint a gyapjú.” (Izajás 1,18)


Alapanyagok:

  • A/4-es méretű fekete papír
  • Piros papír a szívnek
  • Fehér papír a keresztnek
  • Krepp papír (helyettesíthető papír zsebkendővel)
  • Olló és papírragasztó
Alapanyagok képekben

Sablonok a képhez:

Sablon -1

Sablon - 2


Elkészítés:

Készül a kép :)


Néhány idézet az Bibliából az Úristen szeretetéről és néhány gondolat a bűnről, a bűnbánat szentségéről és a bűnbocsánatról:

Ha olyanok volnának is bűneitek, mint a skarlát, fehérek lesznek, mint a hó; és ha olyan vörösek is, mint a bíbor, olyanok lesznek, mint a gyapjú.” (Izajás 1,18)

"Ha megvalljuk bűneinket, ő hű és igazságos, hogy megbocsássa a bűnöket, és megtisztítson minket minden gonoszságtól. "(1 Jn 1,9)

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen. Nem azért küldte el Isten a Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvösséget szerezzen a világnak.” (János 3,16-17)

Isten szeretete abban nyilvánul meg bennünk, hogy Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy általa éljünk. A szeretet nem abban áll, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy ő szeret minket, és elküldte a Fiát bűneinkért engesztelésül. (1 János 9,10)

Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse azt, ami elveszett.” (Lukács 19,10)

Vétkeinket a saját testében fölvitte a (kereszt)fára, hogy meghaljunk a bűnöknek, s az igazságnak éljünk. Sebei szereztek számotokra gyógyulást. Olyanok voltatok, mint a tévelygő juhok, de most megtértetek lelketek pásztorához és oltalmazójához.” (1 Péter 2,24-25)

Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg szeretetemben. Ha teljesítitek parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, amint én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok szeretetében. Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek is, és teljes legyen az örömötök. Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek benneteket.” (János 15,9-12)

Mi a bűn? „A bűn lényegében Isten elutasítása és szeretete elfogadásának megtagadása. Ez parancsainak semmibevételében mutatkozik meg. (385-391)” •

Egyáltalában mi a bűn?  "A bűn szó cselekedet vagy szándék, amellyel az ember tudatosan és akarva megsérti a dolgoknak Isten által megszabott rendjét. (1849-1851, 1871-1872)"•

Ki alapította a bűnbánat szentségét? „A bűnbánat szentségét maga Jézus alapította, amikor Húsvét napján megjelent Apostolainak, és fölszólította őket: „Vegyétek a Szentlelket. Akinek megbocsátjátok bűneiket, bocsánatot nyernek; akiknek pedig megtartjátok, annak bűnei megmaradnak.” (Jn 20,22b-23), (1439-1485)”•

Ki tud bűnöket megbocsátani? „Csak Isten tud bűnöket megbocsátani. Csak Jézus mondhatta: „Bűneid bocsánatot nyertek!” (MK 2,5), mert Ő Isten Fia volt. És Jézus helyett csak a pap tud bűnöket megbocsátani, mert Jézus erre fölhatalmazta. (1441-1442)”•

Szent Ágoston: "Isten az őt szeretőknek mindent jóvá változtat, még tévutaik és hibáik is a javukra válnak."•

• Forrás: Youcat - A Katolikus Egyház Ifjúsági Katekizmusa  

A kép oldalnézetből

 

Az ötlet forrása:  Kattints ide!


Facebook: Kattints ide!