Oldalak

2021. február 9., kedd

Saját készítésű képeslap esküvőre, házassági évfordulóra

Tegnapelőtt, 2021. február 7-én kezdődött a házasság hete. A mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.  
 
Ezt a képeslapot egy esküvőre készítettem, szeretettel osztom meg Veletek a házasság hetének alkalmából. 👫💒🌹
 
Saját készítésű képeslap esküvőre, házassági évfordulóra

Gyermekkoromban Virágh János kapucinus atyától hallottam ezt a mondatot, ami nagyon megmaradt bennem: „Amikor egy kislány megszületik, álmában egy kisfiú mosolyog.” 
 
Fontosnak gondolom, hogy a fiatalok imádkozzanak leendő férjükért, feleségükért. Az is nagyon fontos, hogy lássanak a környezetükben hitelesen megélt, szeretetteljes házasságot; ez a mi felelősségünk is. 
 
Az én példaképeim a nagyszüleim voltak, akikért nagyon hálás vagyok a Jóistennek, az ő házasságuk lett az iránymutató a számomra. A nagymamám mesélte, hogy a nagypapám egy személyben volt az ő férje, a szerelme, a legjobb barátja, és időnként az apja is. Mindig mindenben kiegészítették egymást­­; amikor az egyikőjük nem volt jól, a másik felemelte, vigasztalta, megnevettette, amire éppen szüksége volt, mindig a másikat helyezték előtérbe önmagukkal szemben. Sosem feküdtek le haraggal, mindig tisztázták a konfliktusokat, nem söpörték a szőnyeg alá. Biztonságot adott nekem az ő harmonikus, tiszteletteljes szeretetkapcsolatuk. A nagymamám azt is mondta, hogy gyakran nem az első-látásra-szerelemből alakul ki a tartós szeretet-szövetségen alapuló házasság, hanem barátságból, sőt előfordul, hogy olyan valakivel, aki elsőre még csak nem is szimpatikus. 
Az első „randi” után, ha jó benyomást tett ránk a másik, de mégsem érezzük azt a „bizonyos pluszt”, akkor is érdemes esélyt adni egy második találkának, mert bármi megtörténhet, kialakulhat belőle egy életre szóló, gyümölcsöző házasság. 
A nagyszüleim házassága a hitükből, az Úristen szeretetéből táplálkozott, rendszeresen imádkoztak együtt. Nagy az összetartó ereje annak, ha a házastársak együtt imádkoznak, és ez szorosan összekapcsolja őket egymással és az Úr Jézussal is: „Ahol ketten vagy hárman összejöttök az én nevemben, én ott vagyok köztetek”. (Mt 18,20) 
 
A házasság misztérium, a hitvesi szeretet-szövetség az egyik legszebb és legértékesebb valóság, amit ember itt a földön megtapasztalhat. Törékeny kincs, amit óvnunk kell. A Jóisten a házasság által csak ízelítőt ad abból a hűséges, alázatos, kifogyhatatlan szeretetből, amivel Ő maga szeret minket. 
 
A család nem csupán a társadalom által megalkotott régi intézmény, a család nem emberi alkotás, hanem a teremtő Isten tervének a része, örömhír az Atyaisten szeretetéről, jóságáról és tulajdonképpen egy „iskola”, ahol megtanulhatjuk az igazi emberséget, az önzetlen odaadó szeretetet. Az Úristen terve szerint a család egy férfi és egy nő szeretet-szövetsége, akik házasságban egyesülnek, családot alkotnak, gyermekeikkel együtt. Az Úristen a férfit és a nőt egymásnak teremtette, hogy „már ne ketten legyenek, hanem egy test” (Mt 19,6). 
 
„Isten szentháromságos szeretetközösség, melynek első, közvetlen kifejezője a család. Az Isten képmására teremtett férfi és nő „egy testté”, azaz új életet termő szeretetközösséggé lesz. A család tehát – egyrészt mert szeretetközösség, másrészt mert életadásra hivatott – a Szentháromság képmása". XVI. Benedek pápa
 
 A képeslap elkészítésének lépései képekben:



Házaspárok imája
 
Mennyei Atyám, segíts nekünk,
mindig emlékezzünk arra a napra,
amikor megismerkedtünk,
és megszerettük egymást!
Segíts mindig meglátni a jót a társunkban
és segíts, hogy közösen tudjuk
megoldani gondjainkat.
Segíts kimondani egymás iránti érzéseinket,
és tudjunk bocsánatot kérni egymástól.
Kezedbe adjuk házasságunkat, 
legyél velünk és áldj meg bennünket, Uram Istenem!
Ámen 


Saját készítésű esküvői képeslap


Facebook: Kattints ide!
#házassághete
#ezerszerisIGEN