Oldalak

2021. szeptember 22., szerda

Képeslap fonalgrafikával az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából

Ezzel a fonalgrafikával készült képeslappal köszöntöm az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust! 

Fonalgrafikával készült képeslap az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából

Nagy ajándék, hogy másodszor is hazánk adhat otthont ennek az eseménynek. Hálás vagyok a Jóistennek, hogy missziós küldöttként mindennek a részese lehettem és lehetek. 

Megtiszteltetés, hogy Ferenc pápa személyesen jelen lesz a zárómisén. Nagy szeretettel várjuk a Szentatyát! Találkozzunk az Úr Jézussal, találkozzunk egymással Istenben! 🙏💖


Hálát adunk neked, Urunk, Jézus Krisztus,

aki az Eucharisztiában a szeretet forrásához hívsz, hogy testeddel és véreddel táplálj és éltess minket. Segíts, hogy áldozatod és jelenléted erejéből nagylelkűen forduljunk minden embertársunk felé. 

Add, hogy a kiengesztelődést szolgáljuk

az emberek és a népek között;

tettekkel és szavakkal is hirdessük:

te vagy az egyetlen Úr és minden élet forrása! Ámen.



Fonalgrafika, vagyis a kartonhímzés készítésének lépései:

  • A sablont úgy készítsd, hogy egy sima rajzlapra nyomtasd vagy rajzold rá a kívánt mintát. A minta vonalán azonos távolságokra jelölj be pöttyöket. De az interneten is találhatsz szabadon letölthető sablonokat.
  • A hímzéshez kartonpapírt használj. A mintás rajzlap (sablon) alá tedd be a kartonpapírt, ezek alá pedig egy alátétet, hogy az átlyukasztás ne karcolhassa fel az asztalt. Én parafa táblát használtam erre a célra. A bejelölt pöttyöket lyukaszd át egy gombostűvel, hogy a kartonon is megjelenjen a mintád.
  • Kezdődhet a hímzés a kartonlapra: a hímzőfonalat a hátoldalon rögzítsd celluxszal, majd sorra haladva a lyukakon, hímezd ki a mintát. Ezt többféle módon is megteheted: egy lyukon akár többször is áthaladhatsz a fonállal, mint csomóponton, de lehet csak egyszer is. Te döntheted el, hogy milyen alakzatban szeretnéd vezetni a fonalat egyik lyukból a másikba. A szálak egymás mellett vagy egymáson is futhatnak. A keletkezett szálak metszései fogják kirajzolni a kívánt mintákat és formákat. Különböző geometriai formákat követve egy mintát többféle módon is kihímezhetsz.
  • Akkor lesz igazán szép a kép, ha feszesen hímzel.
  • A hímzés befejeztével celluxszal rögzítsd a hátoldalon a szálat. Egy másik kartonnal hátlapot is ragaszthatsz az elkészült képnek.