Oldalak

2021. október 20., szerda

Tiszta szerelem! Lehetséges? Imaest - Ima és ötletek díszítéshez, hitlépéshez

Kaptam egy felkérést, hogy a „Tiszta szerelem! Lehetséges?” Imaestre készítsem el a dekorációt és tervezzem meg az imaest hitlépését. Ez a lehetőség nagyon megtisztelő a számomra, hálás vagyok érte, örömmel elvállaltam. 😊🙏

Idén már tizenharmadik alkalommal gyűltek össze a fiatalok, hogy bekapcsolódjanak abba az anyaországi és külhoni plébániákon átívelő imafolyamba, amelyet évről évre. a tisztaságban megélt párkapcsolatokért szerveznek meg.

Az este szentmisével kezdődött, majd meghallgattuk egy fiatal pár tanúságtételét, végül szentségimádás következett, ami alatt közbenjárók fogadták az imát kérőket, majd a program agapéval zárult. Hálás vagyok a sok résztvevő fiatalért, jó volt látni a mosolygós arcukat. 🙏


Tiszta szerelem! Lehetséges? Imaest - díszítés


Az oltár díszítése:

Jézus Krisztus a mi forrásunk, a tiszta forrás, akiből mindig meríthetünk, aki a szeretetével, irgalmával és megbocsátásával tisztává tudja tenni szeretetünket, és amikor elbotlunk, újra és újra felsegít minket, átformál bennünket és gyógyítja a sebeinket. A "Forrás" jelképéül egy öt méter hosszú és másfél méter széles halvány arany színű organza anyagot választottam. Az anyag egyik végét kétoldalú ragasztóval rögzítettem az oltár asztalhoz. Az organza, mint egy vízesés és forrás „folyt” le a lépcsők aljáig és tovább.

Az anyag köré a fialatokat jelképező fénylő kis mécsesek kerültek.

Mivel Ferenc pápa 2020 decemberében meghirdette a Szent József évet, amely egészen 2021 decemberéig tart és most október hónapban járunk, amely hónap pedig a Szűzanya és a rózsafüzér hónapja, ezért a „Forrás” egyik oldalára egy kis alvó Szent József szobrot, a másik oldalára pedig egy fatimai Szűzanya szobrocskát helyeztem. Szent József, az igaz ember, és Szűz Mária, Égi Édesanyánk tökéletes példaképek a tisztaságban megélt életben, a tiszta jegyességben és házasságban. Ők előttünk járnak, mutatják az utat. Rábízták magukat Istenre. Bíztak benne a bizonytalan helyzetekben is, amikor nem értették, hogy mi miért történik.




A szobrocskák mellé egy-egy kis kosárkába tizedes rózsafüzérek kerültek.



Hogy miért választottam az alvó Szent Józsefet ábrázoló szobrot? Azért, mert korábban olvastam, hogy Ferenc pápának van az íróasztalán egy kis szobor, mely az alvó Józsefet ábrázolja. A Szentatya nagyon szereti Szent Józsefet, mert csendes, de erő van benne és még, amikor alszik, akkor is gondot visel az Egyházra! Ferenc pápa azt tanácsolja, hogy ha bármi gondunk van, hagyjunk egy segítségkérő üzenetet a szent szobra vagy képe alatt – ő maga is ezt szokta tenni. „József előtt álmában világosodott meg Isten akarata. Amikor elcsendesedünk az Úrban, amikor megpihenünk az egész napos tevékenység után, hozzánk is beszél.” (Ferenc pápa)


💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟

A férjemmel arra hívtuk a fiatalokat, hogy imaszándékaikat hozzák az Úr Jézus elé, a Boldogságos Szűz Mária és Szent József közbenjárását kérve. Írják fel bátran ezeket az imaszándékokat a kiosztott kis papírokra, majd a szentségimádás alatt jelképesen tegyék ezeket ki a kis szobrok elé – a lányok a Szűzanya szobor elé, a fiúk a Szent József szobor elé, az ő közbenjárásukat kérve. Biztosítottuk őket arról is, hogy a kis papírokat senki sem fogja elolvasni.

Bátorítottuk őket, hogy Úr Jézus elé hozhatják azokat a helyzeteket, amiben megélik, hogy sebezhetőek, gyengék, kiszolgáltatottak vagyunk, és hogy kevés a mi erőnk, szükségünk van az Úr Jézusnak az erejére. Hálát adhatunk azokért a pillanatokért, amikor megtapasztaltuk Isten irgalmát, megbocsátó és elfogadó szeretetét.

Arra bíztattuk őket, hogy vegyenek egy rózsafüzért is a kis kosárból, vigyék haza magukkal, imádkozzák a rózsafüzért rendszeresen, barátaikkal, családjaikkal együtt, vagy akár egyedül, séta közben. Imádkozzanak a leendő férjükért, feleségükért és a papírra felírt imaszándékokért…

A fiatalokért írtam egy imát, amit a hitlépés ismertetése után férjemmel együtt letettünk jelképesen a két kis szobor elé, én a Szűzanya, férjem a Szent József elé, az Ő közbenjárásukat kérve értük.

Beszéltünk arról, is, hogy a fiatalok már biztosan sokszor hallották azt, hogy Isten, a mi Mennyei Atyánk minden embert arra teremtett, hogy szeretetben éljen.

Ha ezt tudjuk, akkor könnyebben megértjük: ezért van igényünk a szeretetre születésünktől kezdve. Ezért történik az is, amiről a Szentírás így beszél: „a férfi elhagyja apját és anyját és feleségéhez ragaszkodik, s a kettő egy test lesz".

Ám ahhoz, hogy megtapasztaljuk az igazi boldogságot, tiszta szívre van szükségünk. Akár lelki, akár testi tisztaságról beszélünk, nem könnyű a tisztaság útjára lépni és kitartani rajta. Életkorunktól függetlenül érezhetjük úgy, hogy ez mintha nem is lenne lehetséges – a minket érő kísértések, illetve a média és kortárs emberek nyomása, hangoskodása miatt. Ráadásul - emberi természetünk miatt – könnyen össze is téveszthetjük a boldogságot a pillanatnyi örömmel vagy elégedettséggel, és akár a szeretetet is egymás kihasználásával!

Saját magam is látom a sok sebet, kisiklott helyzetet és tanácstalanságot, amibe emberek kerülnek a sebzett szexualitás és életmód miatt. A sebzett szexualitásról talán a legnehezebb beszélnünk, nemhogy egymással, de gyakran még önmagunkban, Istennel is. Fontos, hogy mi is akarjunk gyógyulni és ha szükséges, ne féljünk barátainktól, lelkivezetőnktől, családunktól vagy szakembertől segítséget kérni. Ha a sebeinket Krisztus kegyelmébe ajánljuk, tudnunk kell, hogy ott, Nála biztonságban vagyunk, megbocsátást és kiengesztelődést nyerhetünk, Vele újat kezdhetünk.



Ima a fiatalokért, a tisztaságban megélt párkapcsolatokért és életért

Urunk, Jézus Krisztus,

hálát adunk Neked a fiatalokért, akiket meghívtál ma erre az imaestre.

Köszönjük Neked, hogy Te életre hívsz, a tisztaságra hívsz bennünket.

Köszönjük Neked a megtisztulás utáni vágyat, amit a szívükbe adtál, köszönjük, hogy Te szereteteddel gyógyítod sebeiket, Veled újat kezdhetnek.

Kérünk Téged, Szentlélek Úristen, erősítsd meg hitüket, és az elköteleződésüket a lelki és testi tisztaság mellett.

Add meg, hogy megtapasztalják a Te szabadító szeretetedet, Urunk, Jézus.

Égi Édesanyánk, Szűz Mária és Szent József, Ti, akik előttünk jártok a tisztaságban megélt életben, jegyességben és házasságban, Ti, akik minden megpróbáltatásban töretlenül bíztatok az Úristenben, oltalmazzátok a fiatalokat, és vezessétek őket Urunkhoz, Jézus Krisztushoz a tisztaság útján. Ámen

(Ima forrása: Kakasy-Kretti Gréti)


Fotó forrása: www.magyarkurir.hu