Oldalak

2022. április 28., csütörtök

Szent József szerszámai

Templomocskánknak Munkás Szent Jószef a védőszentje, a közelgő templombúcsúnk ünnepére készülök ezzel a kézművessel. 

Szent József szerszámai



Szent József szerszámai

Szent Józsefről ez már a sokadik kézművesem a blogon, nem csak azért, mert ő a templomunk védőszentje. József személye közel áll hozzám, sok szempontból is példakép a számomra: az igaz hite, az engedelmessége Istennek és a Belé vetett feltétel nélküli bizalma, a Szent Családról való odaadó gondoskodása, ahogy lemond elképzelt terveiről és önmaga elé helyezi a családját. 

Ezúttal, Szent József, mint a csend embere „jött közel” hozzám. Különösen fontos számomra is a csend, nap mint nap szükségem van a belső csendre, mert a csendben meghallom a létem legmélyén hozzám szóló Istent. A csendben elrendeződnek a dolgok, a káoszból rend lesz. Amikor az imádságos csendben elidőzöm, felszínre kerül, hogy valójában mi van bennem. Az Úr Jézussal együtt rátekinthetek, hogy a gondolataimnak, reakcióimnak, érzéseimnek mik a legmélyebb gyökerei, honnan eredhetnek. Isten megmutatja, hogy Ő milyennek lát engem, merre szeretne vezetni.

Igazán elcsendesedni nem könnyű dolog, nagy a zaj körülöttünk, kívül is és belül is, egymás után jönnek a gondolatok, elvégzendő teendők lisátja, ötletek, stb. Az elcsendesedést lehet „gyakorolni” és kérhetjük is hozzá Isten kegyelmét. Csendes szentségimádáson az Úr Jézus előtt ülve, Benne gyönyörködve, rácsodálkozva szép lassan megérkezünk a csendbe.


Ferenc pápa:

Szent József, a csend embere,
te, aki egyetlen szót sem szóltál az evangéliumban,
taníts meg,
hogy böjtöt tartsunk a hiábavaló szavakban,
hogy újra felfedezzük
az építő, bátorító, vigasztaló, támogató szavak értékét!”


Sablon:

Szent József szerszámai - 1

Szent József szerszámai - 2



Miután kiszíneztük és körbevágtuk a szerszámokat, lyukasszuk ki őket a megjelölt helyen




Egy miltonkapocs segítségével fogjuk össze a tartozékokat