Oldalak

2023. november 28., kedd

Kis Jézus ingecskéje

Szeretetettel osztok meg veletek egy kedves adventi ötletet, bizonyára sokan ismeritek már nagyszüleink, szüleink gyermekkorából: szenteste a kis Jézust megajándékozni egy csipkés ingecskével. 

Kis Jézus ingecskéje


Ez az ingecske azért különleges, mert a csipkék rajta a gyermekek jócselekedeteikből készülnek.💜

Vajon mi az, amire az Úr Jézus vágyik? Milyen ajándéknak örül a legjobban? 

Az idei advent első vasárnapi evangéliuma nagyon megérintette a szívemet (Mk 13,33-37). Az Úr Jézus olyan sokszor elmondja benne, hogy „virrasszatok”. Ő vágyik arra, hogy vággyunk a vele való találkozásra és az ő jelenlétében éljünk. 

A kis ingek készítése közben a gyermekek megtapasztalhatják azt, hogy milyen öröm adni, adni egy mosolyt, észrevenni, hogy hol tud segíteni pici apró dolgokban, mert, ha adunk, az a mi szívünkben is örömöt fakaszt.

Úgy gondolom, hogy ezt a ki ingecskét nem csak gyermekek, hanem felnőttek is elkészíthetik, mert a gyermeki szív tud igazán Istenhez kapcsolódni.😊

Egy hófehér papírt félbehajtva, kis ingecskét vágjunk ki. Az ing ujjaira, elejére és hátára tegyünk kis bevágásokat. Minden jócselekedet után egy kis csipkét felhajtathattunk, így lesz az ingecske egyre szebb és díszesebb. Szenteste a kis ingek sza karácsonyfa alá kerülnek.





Áldott adventi készületet kívánok mindnyájatoknak! 💜🙏