Oldalak

2019. május 25., szombat

Puzzle házilag - gyermeknapra

Kicsi Keresztfiamat szeretném saját készítésű ajándékkal is meglepni gyermeknap alkalmából. Nagyon szereti a kirakókat, puzzle-ból sosem elég, ezért utána néztem, hogyan tudnék házilag készíteni. Találtam az interneten olyan szabadon letölthető sablont, aminek az illeszkedő részei könnyen kivághatóak, mert nem lekerekítettek, hanem kicsit szögletesebbek.






Puzzle házilag
Saját készítésű kirakó játék
Alapanyagok:

  • Három papírrétegre lesz szükség:
    • A4-es méretű papír, erre nyomtatjuk a képet
    • A4-es méretű fotókarton, ez lesz a középső réteg; egyik oldalára a képet, a másik oldalára a puzzle mintát ragasztjuk
    • A4 méretű papír, erre nyomtatjuk a puzzle mintát; különböző színű papírokat válogattam össze arra az esetre, ha összekeverednének a kirakó darabkái játék közben. Sőt, az is lehet a játék része, hogy összekeverünk több puzzle darabjait és a gyerekek szín szerint szétválogatják.
  • Papírragasztó a három réteg összeragasztásához
  • Olló a puzzle elemek kivágásához
Házilag készült puzzle alapanyagai képekben

 
A fotókarton egyik oldalára a képet, a másikra a puzzle sablont ragasztjuk


Sablon forrása: itt olvasható

 
A gyermekek védőszentje: Páduai Szent Antal 



A szülő imája gyermekeiért 🙏

Óh Szent Antal! Ki mindenkor különös gondját viselted a családok egyetértésének és keresztény életmódjának: hallgasd meg aggódó szülői szívemnek gyermekeimért hozzád való esdeklését. Könyörögj Istennél gyermekeimért, hogy adja meg nekik mindenekelőtt a maga országát és igazságát, öntsön szeretetet szívükbe Isten és emberek iránt, gyűlöletet minden ellen, amivel Isten szent akaratát megbánthatnák. De vigyázz szüntelenül reám is, hogy soha semmi helytelen szóval vagy példaadással ne legyek lelki romlására gyermekeimnek, hanem inkább szeretetemet a kellő éberséggel és fegyelemmel egyesítve, lelküket mindenkoron az Úr igaz ösvényén tarthassam.
Különösen kérlek, oh kedves Védőszentem! fogadd pártfogásodba gyermekeimet is. Gondozd őket, mint a magadéit, és add megérnem azt az örömöt, hogy mindnyájan Istennek hű szolgái és a te csodatevő oltalmadnak buzgó tisztelői legyenek ez életben, s majdan a másvilágon a mennyei dicsőségnek boldog örököseivé váljanak. 
Amen.