Oldalak

2019. október 16., szerda

Rózsafüzér karkötő

Képzeld csak el, mennyire megváltozna a világ, ha egy millió gyermek imádkozná a rózsafüzért.” - Szent Pio atya ezen mondata ihletett meg egy kezdeményezést, ami 2005-ben, Venezuelából indult: gyermekek együtt imádkozták a rózsafüzért és a mellettük levő asszonyok kézzelfoghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. Napjainkra ez a kezdeményezés nemcsak Dél-Amerikában, hanem az egész világon elterjedt.

Október 18-án világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. A plébánián a gyerekekkel kézműves foglalkozáson rózsafüzér karkötőt fűztünk, így készülünk erre a különleges alkalomra.


Rózsafüzér karkötő
A rózsafüzér nem könnyű imádság, monotonnak tűnhet. Ez egy kifejezetten elmélkedő ima, a Szűzanyával együtt bekapcsolódunk Jézus Krisztus titkainak szemlélésébe. 
Ha rendszeresen imádkozod, egyszer csak észreveszed, hogy nem is tűnik erőltetettnek és ha éppen nagyon rohanós a napod és csak néhány perced van - akár a metrón vagy a villamosra várva - akkor imádkozz el csak egy tizedet, fel fogja tölteni a lelked örömmel.🙏

Alapanyagok:
  • Kb. 26 cm gumidamil
  • Kereszt medál
  • Ezüst színű szív alakú gyöngy, ami a Szűzanyát jelképezi
  • 2 x 10 db 8 mm átmérőjű gömbölyű fa gyöngy - kétféle színben (Üdvözlégy)
  • 1 db kb. 8-10 mm-es hosszúkás fa gyöngy (Miatyánk)

Ezen a karkötőn úgy jön ki az egy tized rózsafüzér imádság, ha vagy a piros vagy a krém színű gyöngyök szerint haladsz.

Készítettem a gyerekeknek egy képes összefoglalót, hogy könnyebben be tudjanak kapcsolódni az imádság közben a titkok szemlélésébe. Nem volt sok időm, tegnap éjjel álltam neki:

A rózsafüzér titkai képekkel
 Képek forrása a titkokról: Katt ide!

Készülnek a rózsafüzér karkötők :)