Oldalak

2019. október 8., kedd

Szent Pio atya origami

Különösen közel áll a szívemhez a kapucinus szerzetesrend és Pietrelcinai Szent Pio atya, ezért mindenképp szerettem volna írni róla a blogomon. A szentéletű Kapucinus liturgikus emléknapja alkalmából (szeptember 23.) hajtogattam ezt az origamit.

Szent Pio atya origami

Pio atya Istentől különleges karizmákat kapott, minden erejét arra fordította, hogy megmentse a lelkeket, testén viselte Jézus Krisztus szenvedésének sebeit, a stigmákat. Ragyogott benne Isten szeretete, „Aki szeretetben él, Istenben él és Isten őbenne”. (1Jn 4,16)
Ezeket az Assisi Szent Ferenc és Páduai Szent Antal origamikat találtam, amiket megpróbáltam átalakítani úgy, hogy valamennyire hasonlítson Szent Pio atyára. Remélem, hogy sikerült.😊
Forrás: Katt ide!

Pio atya és II. János Pál pápa meghatározó találkozása:
Pio atyát több alkalommal meglátogatta egy fiatal lengyel pap, Karol Jozef Wojtyła. Pio atya állítólag előre megmondta, hogy a fiatal papból pápa lesz. Ez a fiatal lengyel pap volt az, aki később II. János Pál pápaként 1999-ben boldoggá és 2002-ben pedig szentté avatta a kapucinus atyát.
Szent Pio atya tíz tanítása:
Ne törődj a holnappal, azzal foglalkozz, hogy ma jót tegyél!

Ha Jézus ilyen boldoggá tesz minket a földön, milyen lesz a mennyben?

Ha a félelem megbénít, mondd, ahogy Szent Péter: „Ments meg, Uram!” Ő kinyújtja a kezét – szorítsd meg erősen, és járj boldogan!

Igyekezz mindig a legjobbat tenni: ma jobbat, mint tegnap, holnap jobbat, mint ma!

Ha az ördög nem alszik, hogy elveszejtsen minket, a Szűzanya nem hagy el minket egy pillanatra sem.

Amikor időt vesztegetsz, lekicsinyled Isten ajándékát, azt az ajándékot, amelyet Ő, a végtelenül jó a te szeretetedre és nagylelkűségedre bíz.

Legyetek lelki méhecskék, amelyek a kaptárjukba nem visznek mást, mint mézet és viaszt! Otthonotok legyen csurig tele édes szelídséggel, békével, egyetértéssel, alázatossággal és kegyességgel, így beszéljetek másokkal!

Munkálkodj a jón bárhol, amíg bárki azt nem mondhatja: „Ez Krisztus fia.” Viseld el a gyötrelmeket, a betegséget, a kínokat Isten szerelméért és a szegény bűnösök megtéréséért!

Egy megtért ember beszélt Pio atyának az attól való félelméről, hogy újra elesik. Pio atya azt mondta neki: „Veled leszek. Gondold meg, fiam, hagynék újra elesni egy lelket, amelyet fölemeltem? Menj békében, és bízz bennem!”

Akinek van ideje, ne várjon időt! Ne halasszuk holnapra, amit ma megtehetünk! A jövő ígéretéből a „lehetett volna” marad, és ki mondja meg nekünk, hogy holnap élünk-e? Hallgassuk meg lelkiismeretünknek, az igazi prófétának a hangját: „Ha ma halljátok az Úr hangját, ne akarjátok becsukni a fületeket!” Térjünk észhez, és értékeljük, hogy egyedül az elillanó pillanat van a mi birtokukban. Pillanat és pillanat közé ne tuszkoljunk időt, mert az nem a tulajdonunk!


Személyes emlékem a Kapucinusokról:


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIvDtrNbx5KTpt-xFBPMPOpzJv097TDB8quJKT5WbDR8KQuJRXCv258fItzhOHFNMW6t0mkemLxx_F1PskAn_gkqnNx-mzbG6KKmWFUcYxs1eDeVZiNvMZgtXAqijv-Ndj5bFUIlWs4Xc/s320/pio+atya+2.jpg

Emlék gyermekkoromból - Kapucinus atyák


Amikor ránézek erre a képre, nagy szeretet, hála és melegség tölti el a szívem! Örökre a szívembe zártam a Kapucinus atyákat! Nekik köszönhetem gyermekkorom legmeghatározóbb és nagyon szép éveit és azt is, hogy megerősödtem és megmaradtam hitemben! 🙏