Oldalak

2019. október 10., csütörtök

Szent Mihály színező


Szent Mihály főangyalt szeptember 29-én ünnepeljük. Jelképe hatalmas kardja, mellyel minden gonoszt legyőz, Isten iránti hűsége megingathatatlan. Általában fiatal férfiként ábrázolják, szárnyakkal, kezében karddal, öltözete tunika, páncél, köpeny. Szent Mihály-búcsúba, a kézműves sátorba rajzoltam ezt a színezőt:

Szent Mihály főangyal színező

Az angyalok igazi harcosok, védelmeznek, vigyáznak ránk, sugallnak nekünk, segítenek minket, hogy rajta tudjunk maradni a Jézus Krisztushoz vezető úton.

Szent Mihály főangyal több melléknévvel is rendelkezik, mint például Isten hercege, Arkangyalok vezére, a Mennyország Seregeinek kapitánya. a Mennyország seregeinek hercege, a római katolikus egyház védőszentje, a Mennyek seregének főparancsnoka, az Erény hercege, Isteni védelmező, a Fény Hercege, a Béke védelmezője, Vasárnap angyala


Mihály és Gábor arkangyalok képe megjelenik a magyar Szent Koronán is.


A színezőt szabadon letöltheted, de ha felhasználod valahol, kérlek jelezd, hogy erről a blogról származik. 120 grammos rajzlapra nyomtasd, miután kiszínezted, vágd ki a vonal mentén és ragaszd össze hátul.
Szent Mihály színező
A Szent Mihály színező ötletének forrása: Katt ide!






Szent Mihály ima
 


Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben;


a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk!


Esedezve kérjük: „Parancsoljon neki az Isten!”


Te pedig, mennyei seregek vezére, a sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban,


Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére!


Amen