Oldalak

2020. május 9., szombat

Lourdes-i Szűzanya kép quilling technikával

Nemrég kezdtem el foglalkozni a quilling technikával, nagyon megtetszett, mert csodálatos dolgokat lehet alkotni a színes papírcsíkokból, az ötletek tárháza végtelen.

A héten Testvéremtől kaptam egy filmet Soubirous Szent Bernadett életéről és a lourdes-i jelenésekről. Ez a gyönyörű film és Szűzanya hónapja (május) ihlette ezt a kézműves ötletet.


Lourdes-i Szűzanya kép quilling technikával

„Dicsőítelek, Atyám, ég és föld Ura, hogy az okosak és a bölcsek elől elrejtetted ezeket és a kicsinyeknek kinyilatkoztattad." (Mt 11,25)


Szent Bernadett Soubirous és a lourdes-i jelenések:
1858. február 11-én a tizennégy éves pásztorlánynak, Bernadette Soubirous-nak megjelent a Szűzanya a Lourdes melletti Massabielle-barlangban.
Emberi szavakkal kifejezhetetlenül gyönyörű hölgyet látott. A „Hölgy”, aki megjelent, hófehér ruhát és vakító fehér köpenyt viselt, égszínkék öv volt derekán, lábát arany rózsa díszítette, kezében rózsafüzért tartott és a következőket mondta neki: „Imádkozz a bűnösökért!” „Bűnbánat, bűnbánat, bűnbánat!” „Mondd meg a papoknak, azt akarom, hogy itt kápolnát építsenek nekem.” „Körmenetben jöjjetek ide.” „Menj, igyál a forrásból, és mosdj meg a vizében!” Utóbbi felszólításra a kislány kaparni kezdte a földet a barlang alján, azon a helyen forrás fakadt, amely máig sem apadt el.


Bernadettnek a Szűzanya összesen 18 alkalommal jelent meg. A Szűzanya megígérte neki, hogy boldoggá teszi, de nem itt a földön.
A jelenések utáni években Bernadettnek sokat kellett szenvednie.
Eleinte mindenki hitetlenkedett, még a szülei is. Permayale plébános bizonyosságot akart, csodát, ezért fölszólította Bernadettet, hogy kérdezze meg a látomásban látott szép hölgy nevét. Amikor a lány közölte vele, hogy a hölgy azt mondta: „Én vagyok a Szeplőtelen Fogantatás”, a plébános mélyen megdöbbent, ettől kezdve a legfőbb támogatója és védelmezője lett.
1862-ben templomot kezdtek építeni a forrás feletti sziklára, amely 1876-ra elkészült. A barlangban Bernadett útmutatásával elkészítették a Szűzanya márványszobrát is.

A jelenés helyén sok csodálatos gyógyulás történt, amely igazolta a Boldogságos Szűz Mária Istentől kapott hatalmát.


Bernadett szerzetes nővérként tizenkét évet töltött a nevers-i kolostorban, 1879-ben bekövetkezett haláláig. Hatalmas lelkierővel viselte a betegsége okozta állandó szenvedést. Amikor nővértársai azt kérdezték, miért nem veszi igénybe a forrás jótéteményét, amelyet az Úr kegyelméből általa kapott a világ, azt felelte: „Ez lehetetlen. Nem nekem fakadt az a forrás.”

Szent II. János Pál pápa 1992-ben kezdeményezte, hogy február 11., a Szűzanya első lourdes-i jelenésének napja legyen a betegek világnapja.


Facebook: kattints ide!






Lourdes-i Szűzanya kép quilling technikával

Készül a quilling Szűzanya kép