Oldalak

2018. december 24., hétfő

Drága Jézus, ez a Te napod!

Tegnap közös sütemény sütős napot tartottunk a testvéremmel. Amikor elkezdtük a munkát, a gyerekek megkérdezték: "Ugye sütünk tortát is a kis Jézusnak, hiszen a születésnapja lesz? Ne feledkezzünk meg ám Róla! Tegyünk bele szeretet port is!" Együtt, a szívünkben Jézussal, szeretettel - így készült el a torta.

A tortát elosztjuk majd a Szeretteink, Barátaink, Szomszédaink között, mindenki kap egy-egy szeletet és nem feledkezünk meg a Mennyei Atya legnagyobb ajándékáról: a megváltó Jézus Krisztusról. 










  Az Ige emberré lett, és itt élt közöttünk." (Jn 1,14)
 
Minden kedves Olvasómnak szeretettel kívánok áldott, békés Karácsonyt! 🙏😇


A torta receptje:
  • Hozzávalók:
    • 200 g margarin
    • 180 g barna cukor
    • 1 zacskó vaníliás cukor
    • 5 db tojás
    • 2 evőkanál rum aroma
    • 1 csipetnyi fahéj
    • 180 g dió vagy mogyoró (darálva vagy apróra törve)
    • 120 g liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 100 g csokireszelék
    • 2 tábla étcsokoládé (vagy tejcsoki) + 1 dl olaj a csokimázhoz 
    • marcipán és színes cukor a díszítéshez
  • Elkészítés:
A csokireszelék és a darált dió/mogyoró kivételével az alapanyagokat robotképpel, a legnagyobb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A végén hozzáadjuk a csokoládé reszeléket és a diót. A masszát kivajazott tortaformába öntjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd 150 fokon légkeveréssel kb. 40 percig sütjük. Ha kihűlt a torta, leöntjük a csokoládé mázzal. Végül tetszés szerint díszítjük.

Marcipán és ételfesték a torta díszítéséhez