Oldalak

2018. december 6., csütörtök

Hajtogassunk színes papírból Mikulást!

"Legyen hely a szívünkben Istennek, hitnek, embertársainknak" – tanította egykor püspökként híveinek Szent Miklós. A piros csizmák és egyéb csokoládéfigurák heteken át az ablakokban hirdetik az ajándékozó szeretet örömét.

December 6-a van, ma korábban ébredtünk! Mi ezzel az egyszerűen elkészíthető, kedves kis origami Mikulással és ezzel a vidám mikulás sapkával készültünk az óvodásommal Szent Miklós érkezésére. Természetesen kifényesítettük a csizmánkat is és habos kakaót, süteményt tettünk ki az ablakpárkányra a hajnalban érkező Nagyszakállúnak. 🎅
origami Mikulás és mikulás sapka


A papírhajtogatással (origamival) sok csodás dolgot készíthetünk fillérekből, pillanatok alatt egy kis színes papír vagy korábbról megmaradt csomagolópapír segítségével. A hajtogatott kis figurákat adhatjuk akár karácsonyi ajándékba, sőt, házi készítésű képeslapra is felragaszthatóak.

Az origami hasznos dolog, mert közben fejlődik a gyerkőcök szem-kéz koordinációja és finommotorikája is. Ha nem is sikerül olyan pontosra a hajtogatás, vagy a vágás, az elkészült alkotás mindenképpen értékes, hiszen a gyermek saját keze munkája, az ő kitartását, ügyességét, elképzelését tükrözi.

origami Mikulás


Habos kakaóval és süteménnyel vártuk a Mikulást. 😊

Ezen a két linken láthatod az oktatóvideókat. Nézd hát meg, és hajtogasd meg Te is a saját Mikulás figurádat és sapkádat!

 


Nincsenek megjegyzések: