Oldalak

2020. szeptember 30., szerda

Őrangyalok süthető gyurmából

Az őrangyalokat, vagy őrzőangyalokat a XX. század eleje óta október 2-án ünnepeljük. Őrangyala minden embernek van, akár keresztény, akár nem.

Ezeket az őrzőangyalokat ábrázoló figurákat FIMO süthető gyurmából készítettük el a nyári napközis táborban a Plébánián, nagyon örültek nekik a gyerekek.😇

Őrangyalok FIMO süthető gyurmából

Szent őrangyalainkról:  

A Katolikus Egyház Katekizmusa szerint az őrangyal olyan, mint egy pásztor, akinek az a dolga, hogy védelmezzen minket, és elvezessen az örök életbe. Segít minket a helyes úton maradni és végigmenni rajta, elkísér, megóv minket, egyfajta iránytűként vezeti előre tekintetünket, de ehhez imádkoznunk kell, kérni az ő segítségét. Az angyal fő feladata az, hogy a mennyországba juttasson, segítségét kérhetjük minden szükségünkben.

Az őrzőangyalok gondolatokon, képeken, érzéseken keresztül kommunikálnak velünk, elsősorban úgy, hogy intellektusunknak gondolatokat, képeket vagy érzéseket kínálnak föl, melyeket elfogadhatunk vagy elutasíthatunk.

Tiszteld őt!” – mondja az Úr. „Az angyal tiszteletet parancsol, van tekintélye előttünk, meg kell hallgatnunk. Hallgass a szavára, és ne ellenkezz vele! Hallgasd meg sugallatait, amelyek mindig a Szentlélektől valók! Csak az angyal hozza el nekünk. Hagyjuk, hogy kézen fogjon, és vezessen az úton, haladásra ösztökéljen! (Ferenc pápa)

 

Elkészítés lépései képekben:


Őrangyal elkészítése FIMO süthető gyurmából   

Őrangyal szárnyai - mini szív alakú sütikiszúró segítségével

Az arcát és a ruhája mintáját fogpiszkáló pálcikával rajzoltam meg, a szemeit pedig zselés tollal

 
Az őrangyalok sütés előtt


Néhány jó tanács a süthető gyurma használatához:

  • Olvasd el figyelmesen a FIMO süthető gyurma használati utasítását, a figyelmeztetéseket, a használati utasítást tartsd meg a későbbiekre is.
  • Fontos, hogy megfelelő munkalapon dolgozz, különben a gyurma leragad. Nekem a fehér színű A/4-es méretű 120 grammos papír vált be alátétnek; mivel fehér, nem színezi el a gyurmát és a figurák nem tapadnak hozzá.
  • Gyúrás közben nagyon óvatosnak kell lenni, mert ezek a gyurmák fognak. Fontos, hogy ha erőteljesebb színeket (feketét, aranyat, stb.) használtál, a fehér vagy a világosabb színek használata előtt alaposan moss kezet.
  • A gyurma felbontásakor még viszonylag jól kezelhető, de a maradéknak érdemes celluxszal lezárni a csomagolását és még folpackkal is körbetekerni, hogy minél biztosabban el legyen zárva a levegőtől.
  • Előfordul, hogy a gyurma töredezik, porlik, ez sajnos velejárója; minél jobban felmelegszik, a kis darabokat összegyúrhatod.
  • A figurákat helyezd sütőpapírra, majd sütőben maximum 30 percig süsd 110°C fokon. Fontos, hogy a gyurmát nyitott ablaknál süsd ki és használj páraelszívást, főleg, amikor kiveszed a kész figurát a sütőből.
  • Folyamatosan figyeld a sütőben levő gyurmát, mert ha esetleg füstöl, vagy elszíneződik, akkor azonnal ki kell venni, de ezeket inkább ne várd meg. Mikrohullámú sütőt ne használj a gyurma sütésére!
  • A FIMO gyurma akkor keményedik meg, amikor teljesen kihűlt.


Szorgos kis kezek készítik az őrangyalokat 😇

Sütésre várva 😊
 

IMA AZ ŐRANGYALHOZ

Őrangyalom, szívből kérlek,
Bűntől, bajtól őrizzél meg!
Életemben légy vezérem,
Halálomkor állj mellettem!

Ámen

Facebook: Kattints ide!

Nincsenek megjegyzések: